Ριζική αποτρίχωση (ηλεκτρόλυση)

Ριζική αποτρίχωση (ηλεκτρόλυση)

Έχεις τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή σε περιορισμένα σημεία στο σώμα; Έχεις κάνει laser ή φωτοαποτρίχωση και όμως επιμένουν κάποιες τρίχες που ναι μεν είναι ανοιχτόχρωμες παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και τις βλέπεις; Ίσως είναι η στιγμή να κοιτάξεις μια ακόμη μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης, την ριζική ή ηλεκτρόλυση.

Άλλη μια καινούρια μέθοδος αποτρίχωσης; Κάθε άλλο, είναι η πιο παλιά μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Για πάρα πολλά χρόνια, πριν την έλευση του laser, η ριζική αποτρίχωση – electrolysis  η διεθνής ονομασία της – ήταν η μοναδική λύση για την ανεπιθύμητης αποτρίχωση κυρίως στο πρόσωπο.

Τι είναι ;

Η ηλεκτρόλυση είναι ίσως η πιο παλιά μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης, μετράει αισίως πάνω από 125 χρόνια. Εφευρέθηκε το 1875 από τον οφθαλμίατρο  Dr. Charles Michel, στην προσπάθεια του να θεραπεύσει μια ασθενή του που είχε πρόβλημα θυλακίτιδας στις βλεφαρίδες.

Πως γίνεται ;

Ο τρόπος που γίνετε η ηλεκτρόλυση είναι απλός αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και εμπειρία από τον χειριστή. Με την βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας διοχετεύεται μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα τον καυτηριασμό της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό καταστρέφονται τα κύτταρα της τρίχας μέσα στον θύλακα με σκοπό την οριστική εξαφάνιση της τρίχας.

[stm_sidebar sidebar=”414″]